hirdetés

A 23 éves francia játékos Pogba jelenleg a világ legdrágább játékosa. 120 millió euróért, azaz közel 4 milliárd forintért vette meg a Manchester United. Ennyi pénzt pedig még egy sportolóért sem adtak. Elég arra emlékeztetni, hogy amikor Zinedine Zidane a Juventusból a Real Madridba igazolt 15 évvel ezelőtt, akkor 75 millió euróért kelt el. Vagy Bale, aki 100 millió euróért írt alá a Realnak.

pogba

2009-ben Cristiano Ronaldo 94 millió euróért távozott a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz. A királyi gárda most is versenyben volt Paul Pogbáért, de a francia válogatott ásza inkább egykori sikereinek vagy inkább kudarcainak színhelyét választotta. Paul Pogba már játszott a Vörös Ördögöknél, de Sir Alex Ferguson nemigen látott benne fantáziát. Ezért több időt töltött el a kispadon, mint a pályán. A Juventus ingyen szerezte meg a fiatal francia játékost. Ám Paul Pogba, a torinói sztár bizonyított, hisz négy bajnokság – négy bajnoki cím! 178 mérkőzés és 37 gól áll mögötte. Ezenkívül fontos szerep van a játék megszervezésében.

Most José Mourinho mester keze alatt bizonyíthat Angliában a még mindig csak 23 éves francia sztár. A Premier League-ben még messze van az átigazolási szezon vége, de Pogba rekordösszegű érkezésével már megdőlt a tavalyi csúcs, ami szintén rekord volt. A határ tehát a csillagos ég, ahol jelenleg a legfényesebb csillag a francia Paul Pogba, aki 120 millió euróért lesz a Manchester United játékosa –legalábbis a L’Equipe című francia sportlap szerint.