hirdetés

A Fradi legendás védője, aki egy esztendőben vezette bajnoki címre és kupagyőzelemre szeretett csapatát, most a Mezőkövesddel vitt véghez kisebb csodát. Pintér Attila, aki a válogatottat is vezette újra, NB I-es csapat trénere, hisz a Gyirmót mögött  a NAV vezérének, Tállai Andrásnak a kedvenc csapata a Mezőkövesd. Zsóry ismét a profi ligába jutott. A ZTE-nek nem jött össze.

pintér-blikk

Ma tartották a magyar NB II 30. fordulóját, amikor eldőlt az, hogy melyik csapat jut fel a Gyirmót mellett az első osztályba. Erre két csapatnak volt esélye, a frissen stadiont avató Mezőkövesdnek és a ZTE-nek. Végül Pintér Attila együttese, a Mezőkövesd örülhetett.

A Mezőkövesd egy óra játék után már 4-0-ra vezetett a Dunaújváros ellen, így a továbbjutás sorsa hamar eldőlt, mivel a kövesdieknek két pont előnye volt a bajnokság második helyén. Emiatt a másodosztály bajnoka, a Gyirmót mögött a mezőkövesdiek zártak a második helyen, így 2014-es kiesésüket követően júliustól ismét az NB I-ben szerepelhetnek.

A ZTE FC–Ajka-mérkőzés a heves esőzés miatt 18.30 órakor kezdődött, de hiába nyert a Zalaegerszeg, ez végül nem számított.

(Fotó: Blikk)