hirdetés

Andrés Iniesta hamarosan megjelenő könyvében leleplezte a Barcelona titkát. Sőt az egykori sztár, Ronaldinho stílusát is.  Még megjelenése előtt szivárgott ki egy igazán érdekes történet a Barcelona középpályásának önéletrajzi könyvéből, amely nemsokára a boltok polcaira kerül. iniesta-barcaA Twitteren elterjedő részlet szerint Ronaldinho egy különleges módot talált arra, hogy motiválja csapattársait a szezon legnagyobb mérkőzése, a Real Madrid elleni El Clasico előtt.
– Néhány nappal az EL Clasico előtt Ronaldinho éjszaka felhívott telefonon. Miután felvettem, azt mondta, hogy Andrés, tudom, hogy hajnali 3 óra van, de el kell árulnom valamit. Júniusban távozom a Barcelonától. Egyezségre jutottunk a Real Madriddal, akik olyan összeget ajánlottak, amit nem tudtam visszautasítani. Te fiatal vagy, meg tudod érteni. De kérlek, ne áruld el senkinek sem az öltözőben, sem a klubnál, mindenki másnál jobban bízom benned. Andrés, jó éjszakát! – mondta Ronaldinho.

A mondat végén a brazil játékos azonnal letette a kagylót. Iniesta elmondta, egyszerűen időt sem adott neki, hogy megszólaljon. A spanyol középpályás másnap igen furcsán érezte magát edzésen, állítása szerint minden csapattársa csöndes volt, és úgy köszöntötték a brazil középpályást, mint még soha.

A Real Madrid ellen 2005 novemberében vívott mérkőzés napján Ronaldinho kisétált csapattársai elé a Bernabéu stadion öltözőjében, és így szólt.

– Srácok, a mai napon egy nagyon fontos mérkőzést vívunk majd. Ők rendkívül erősek, de az elmúlt napokban meggyőződhettem arról, hogy mi egy család vagyunk. Mindegyikőtöket felhívtam azzal egyik éjszaka, hogy a Real Madridba igazolok, de ne árulja el senkinek. Egyikőtök sem tette meg. Ekkor bizonyosodtam meg arról, hogy készek vagytok csöndben szenvedni, mintsem hogy eláruljátok a csapattársatokat. Nagyon sokáig szeretnék még itt maradni veletek! De most menjünk ki a pályára és leckéztessük meg a madridiakat! – közölte Ronaldinho.

Nem sokkal később a Barcelona 90 percen át valósággal oktatta a királyi gárdát, a 3-0-s katalán siker egyik kulcsszereplője a duplázó Ronaldinho volt, akit később felállva tapsolt meg a Bernabéu Stadion igen kritikus közönsége.