hirdetés

Feje tetejére állt a Moto GP. A spanyol Dani Pedrosa lett ugyanis a Misanóban rendezett Moto GP futam győztese, pedig csak a nyolcadik helyről startolt. A Moto GP-ben az eddigi futamokat szinte mindig más és más nyerte.
pedrosaA 2016-os gyorsasági motoros világbajnokság tizenharmadik versenyhétvégéjét Misanóban, a Valentino Rossi szülőhelyétől mindössze 20 kilométerre fekvő versenypályán rendezték meg. Az első sorból Jorge Lorenzo, Rossi és Maverick Vinales vághatott neki a futamnak, a doktor hamar az élre tört, és egy kisebb előnyt épített ki csapattársával, Lorenzóval szemben. A futam első harmadában Vinales két komoly hibát is vétett, így ő hamar elszállt. A dobogóért a Rossi-Lorenzo-Marc Márquez-Dani Pedrosa négyes harcolt.

A nyolcadik helyről rajtoló Pedrosa a verseny során remek gumiválasztásának is köszönhetően folyamatosan tört egyre feljebb, és a verseny leggyorsabb körének idejét fokozatosan javítva, szenzációs előzéseket bemutatva hét körrel a vége előtt átvette a vezetést, és megnyerte a San Marinó-i GP-t! A dobogóra a két yamahás, Rossi és Lorenzo állhattak még fel, míg a világbajnoki pontversenyt vezető Márqueznek a negyedik hellyel kellett beérnie.

Amellett, hogy Márquez előnye több mint 43 pont, mégis egy rendkívül változatos szezont tudhat magáénak a Moto GP: a legutóbbi nyolc versenyt nyolc különböző versenyző nyerte!

A Moto3-ban a dél-afrikai Brad Binder, a Moto2-ben az olasz Lorenzo Baldassarri diadalmaskodott.