hirdetés

Nagy a baj a magyar korosoknál a téli olimpia előtt. Pozitív lett ugyanis Liu Shaoang rövidpályás olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónk koronavírustesztje. A téli olimpia jövőhétpénteken kezdődik és csak reménykedhetünk, hogy addig meggyógyul. magyar kőris.

 

Ha öt napig negatív lesz a tesztje Liu Shaoangnak akkor utazhat Pekingbe a téli olimpiára, ha nem akkor az olimpia bajnok nem védheti mega címét.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók arra készülnek, hogy ez a feltétel teljesül, és ebben az esetben az olimpia, világ- és Európa-bajnok versenyző a csapat után utazhat a kínai fővárosba.

Liu Shaoang – aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak – mind a három egyéni számban – 500, 1000, 1500 méteren –, valamint a Pekingben címvédőként rajthoz álló férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt. A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke a múlt héten jelentette be, hogy 10-15 olimpiai pont megszerzését remélik a csapattól.

Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó – Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban – szerezte meg Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

A szervezők további vészjósló híreket is közzétettek, miszerint a kínai fővárosban vasárnap leszállt 153 sportoló és kísérő közül eddig egy bizonyult fertőzöttnek.

További 379 akkreditált személyből három szolgáltatott pozitív mintát, emellett még két Covid-eset született az olimpiai buborékon belül, nem a csapatokhoz tartozó közreműködőktől.

A téli játékokat megelőző tesztversenyeken a közel 340 ezer elvégzett koronavírustesztből 72 pozitív esetet regisztráltak.

( CsT)