hirdetés

A riói olimpia előtt nem ment túl jól a magyar kalapácsvetés olimpikonjának. Sokak szerint mélypontra jutott Pars Krisztián. A Gyulai István-emlékversenyen is a döntőről lemaradva csak kilencedik lett. Most a dereka rakoncátlankodik, de úgy véli, egy érem simán megszerezhető Rióban is. 

pars

Pars Krisztiánt már nem oly fiatal. Többször műtötték, de mindig visszatért sikeresen. Parsnak nem kell szégyenkeznie, hisz van egy olimpiai és két Európa-bajnoki aranya, két vb-ezüstje, és még egy Eb-bronza is az elmúlt éveket nézve. Állítólag a sportoló többször fontolgatta a visszavonulását, de a végén mindig továbblépett. Most a derekával vannak bajok Parsnak, ami nem jó hír a riói megmérettetés előtt. Mindezek ellenére bizakodik a nagy ember egy érem megszerzésében.

A legjobban az bosszant, hogy szerintem az olimpián 78 méter feletti dobással érmet lehet nyerni, szóval a mérce nem áll túl magasan. Nagyon remélem, hogy a most következő országos bajnokságon sikerül kihomorítanom, és ha ez már csak részben is, de sikerül, akkor a tapolcai versenyre is elmegyek, hogy ápolni tudjam a megtépázott az önbizalmamat. Kellenek a hatdobásos versenyek. Nem úgy regenerálódom már, mint fiatalabb koromban, de hiszek abban, hogy nem futottam ki az időből, és újabb kudarc sem vár rám – hangsúlyozta Pars Krisztián, aki Londonban 80,59-es dobással lett olimpiai bajnok.