hirdetés

A dopping vétség miatt el­til­tott olimpiai bajnok kalapácsvetőnk Pars Krisz­tián elismerte hibázott, amikor olyan szert vett be, ami nem doppingszer, hanem inkább hangulatjavító. A szombathelyi atléta nyá­ron hi­va­ta­lo­san is vissza­tér­het és bízik benne Tokióban ott lesz az olimpián.

 

pars krisztiánElőször beszélt Pars Krisztián arról, miért tiltotta el őt másfél évre a nemzetközi szövetség. A 2012-es londoni olimpia kalapácsvető-bajnoka tavaly januárban bukott le. A Nemzeti Sportnak elmondta, 19 év alatt legkevesebb 300 alkalommal vettek tőle mintát az ellenőrök, de sosem bukott meg. Aztán egy nagy butaságot csinált.

Egy születésnapi bulin követtem el azt a buta hibát, hogy alkoholos állapotban kipróbáltam valamit, amit addig sohasem. Az ital és az a valami gyorsan hatott, és nekem akkor pontosan arra volt szükségem, hogy kiszakadjak a valóságból, és a kellemes bódulatban végre ne a gondjaim foglalkoztassanak – mondta a 36 éves Pars, aki hisz benne, hogy még visszatérhet a legnagyobbak közé.

A dohai világbajnokság csupán szeptember végén kezdődik, addig csak rátalálok a régi önmagamra. Van bennem még legalább két év, és abba az ötödik olimpiám is beleférhet..—fejezte be mondandóját az olimpikon.