hirdetés

Csak négy másodperc, ennyin múlott a MOL–Pick Szeged bravúrja a Bajnokok Ligája első összecsapásán. A vendég német Rhein-Neckar Löwen így a végén örülhetett a döntetlennek.

szeged-pickhandballJó szegedi rajt, 3-1-es hazai vezetés után magára talált a Rhein-Neckar, amely 8-2-es rohammal negyedóra elteltével 9-5-re elhúzott. Időkérés után egy darabig állandósult a különbség, majd amikor újra lendületbe jöttek a szegediek, a németek próbálták rendezni soraikat.
A Szeged a gyors támadásainak és a feljavult védekezésének köszönhetően fordított (11-10), és egygólos előnyét meg is őrizte a szünetig. A fordulást követően rövid ideig még a Tisza-partiak vezettek, ám aztán feljött a német csapat. Hullámzott a játék, hol az egyik, hol a másik csapat kapott el jó periódust és került előnybe.

Az utolsó tíz percben egyre feszültebbé vált a hangulat, szinte nem volt olyan bírói ítélet, amelyet valamelyik oldal ne kifogásolt volna. Rossz csere miatt 25-25-nél emberhátrányba került a Rhein-Neckar. Ekkor Sandro Obranovic góljaival, valamint Marin Sego védéseivel 27-25-re meglépett a Szeged, amely így kétgólos előnnyel fordulhatott a záró két és fél percre.

A hajrában a németek gyorsan tudtak válaszolni a gólokra, ezzel együtt a győzelemért támadhatott a hazai együttes. A lövés azonban nem sikerült, az ellentámadásból pedig négy másodperccel a vége előtt betalált a német bajnok.

Így – akárcsak szombaton a Telekom Veszprém – a Szeged is döntetlennel nyitotta a BL 2016/17-es kiírását.

(Fotó: pickhandball)