hirdetés

Minden szempontból fontosnak nevezte a magyar labdarúgó-válogatott ellen szombaton sorra kerülő Európa-bajnoki felkészülési mérkőzést Mesut Özil, a világbajnok német csapat középpályása.

mesut ozil

Egy pozitív eredmény természetesen önbizalmat adna nekünk. Örülök, hogy újra a gelsenkircheni stadionban léphetek pályára, a csapat célja pedig a győzelem – mondta Mesut Özil, aki ebben a városban született, korábban pedig játszott a Schalke 04-ben, amelynek arénájában 18 órától csapnak össze a felek.

A magyar és a német válogatottnak egyformán ez lesz az utolsó felkészülési meccse a jövő pénteken kezdődő franciaországi kontinensviadal előtt. Lukas Podolski a magyarok elleni találkozó napján tölti be 31. életévét, míg Mario Götze pénteken ünnepli a 24. születésnapját.

Joachim Löw szövetségi kapitány a szombati meccs után két nap pihenőt ad a játékosoknak. A németek az Eb-n a C csoportban a lengyelekkel, az északírekkel és az ukránokkal találkoznak, míg a magyarok az F csoportban Ausztria, Portugália és Izland válogatottjával játszanak majd.