hirdetés

A csoda valóra vált. Magyarország meccs nélkül is az Eb legjobbjai közé jutott. Már csak az a kérdés, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a portugálok elleni szerdai csoportmérkőzés mit játszik és bebiztosítja-e csoportelsőségét. Természetesen reménykedünk és szurkolunk, hogy meg legyen a győzelem Ronaldóék ellen.

storck trikolór

Azzal vált biztossá Szalaiék továbbjutása, hogy a C csoportban a világbajnok német csapat 1-0-ra legyőzte az északíreket, így ők három ponttal zártak harmadikként a csoportjukban. Mivel az A csoportban az albánok is három ponttal szerezték meg a harmadik helyet, Bernd Storck együttese már mindenképpen bekerül a négy legjobb továbbjutó harmadik közé.

A magyar labdarúgó-válogatott ötven év után jutott tovább csoportjából nagy nemzetközi tornán. A 44 év elteltével Európa-bajnoki szereplő csapat Eb-n először hajtotta végre ezt a bravúrt, mivel az ezt megelőzőkön, amelyeken részt vett, csak négy együttes indulhatott. A csoportból továbbjutás legutóbb 1966-ban, az angliai világbajnokságon sikerült a magyar válogatottnak, amely története során mindössze háromszor folytathatta szereplését az egyenes kiesés szakaszban is.

A magyar válogatott négy pontjával jelenleg vezeti az F csoportot, amelyben elsőként, másodikként vagy harmadikként végezhet. Utolsó csoportmérkőzését szerdán 18 órától játssza Lyonban Portugália ellen.