hirdetés

Jól zárta a Tour de Alps körversenyt Valter Attila, aki sokáig összetettben az előkelő harmadik helyen állt. A végére az FDJ magyar kerekese a pénteki utolsó etapon tizedikként ért célba, így két pozíciót rontva ötödik lett az országúti kerékpáros alpesi körversenyen.

 

Az ausztriai Lienz környékén rendezett 114,5 kilométeres etapon a végig zuhogó eső miatt rendkívül nehéz körülmények között kellett tekerniük a részvevőknek. A győzelmet szökésből Valter francia csapattársa, Thibaut Pinot szerezte meg. Mögötte közel tízperces hátránnyal csatáztak az összetett esélyesei, közülük a szintén francia Romain Bardet bírta a legjobban a végét, így ő diadalmaskodott. A Groupama-FDJ Giro d’Italiára készülő 23 esztendős magyar bringása tőle 39 másodperccel maradt el, és bár rontott az összetettbeli harmadik helyezésen, így is az előkelő ötödik lett a nehéz útvonalú és erős mezőnyt felvonultató viadalon.

A mezőnyben ott volt az EOLO-Kometa két magyar kerékpárosa, Fetter Erik és Dina Márton is. Előbbi az 55., utóbbi a 66. pozícióban zárt.

 

( Csákány )