hirdetés

31 éves korában meghalt Frantisek Rajtoral, a török Gaziantepspor cseh válogatott védője. A játékos állítólag felakasztotta magát törökországi otthonában. Mindez sokkoló hisz semmi előjele nem volt a tragédiának.

Frantisek-Rajtoral-ResimleriMiután nem jelent meg csapata vasárnapi edzésén, a Gaziantepspor játékosai a hatóságok segítségét kérték, de már csak holtan találtak rá Frantisek Rajtoralra. A 31 éves játékos törökországi otthonában a gázvezeték csövére akasztotta fel magát.

Rajtoral 2004–2005-ben mutatkozott be a felnőttek között a Marila Príbram csapatában azt követően megfordult a Baník Ostrava (2005–2009), a Viktoria Plzen (2009–2016), illetve 2014-ben hét mérkőzés erejéig a Hannover csapatában is.

2016 nyarán szerződött a Gaziantepsporhoz, amelynek színeiben idén 12 bajnokin és hét kupamérkőzésen játszott.

A korosztályos válogatottakat végigjárva 2012. február 29-én mutatkozott be a legjobbak között, összesen 14 mérkőzést játszott, és tagja volt a 2012-es Európa-bajnoki keretnek is.

Sajnos meg tudom erősíteni, hogy az öngyilkosságról szóló hír igaz. Nagyon jó szellemű játékos volt, sohasem láttam rajta semmi problémát. Tényleg nem tudom tettének az okát – nyilatkozta Ibrahim Kizil, a török klub elnöke. A helyi sajtó beszámolója szerint Rajtoral felakasztotta magát.

A Cseh Labdarúgó Szövetség legmélyebb részvétét fejezte ki, míg a Plzen csapata egy nyilatkozattal tisztelgett emléke előtt. A bumm.sk portál szerint a cseh labdarúgó már a Baník Ostrava színeiben eltöltött időszakban is pszichés problémákkal küzdött.