hirdetés

A magyar női vízilabda-válogatott fölényesen, 13-4-re legyőzte Egerben a francia csapatot a női világliga keddi első mérkőzésén, amely egyben Európa Kupa-selejtező is volt.

póló női 2 styleAz első ráúszástól kezdve Keszthelyi Rita jelenléte osztálykülönbséget eredményezett a két csapat között: a magyar csapatkapitány a nyitónegyedben mesterhármast szerzett, amely megalapozta a magyar vezetést. A franciák a második negyed elején ugyan még felzárkóztak egy gólra, onnantól kezdve azonban minden a hazaiak kénye-kedve szerint alakult.

Gangl Edina tökéletes összhangban működött együtt a védelemmel, elöl pedig nem okozott gondot feltörni az ellenfél védekezését. A nagyszünet után a vendégeket megpróbálták kiállításokkal segíteni a játékvezetők, de így sem tudtak közelebb zárkózni. A zárónegyedben a franciáknak csak arra volt esélyük, hogy döntetlenre hozzák a játékrészt, végül azonban Illés Anna révén ezt a negyedet is Bíró Attila csapata nyerte.

A magyarok a franciák mellett az olaszokkal és a hollandokkal szerepelnek azonos csoportban, ahonnan az első három jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Európa Kupából az első három – és/vagy a későbbi házigazda – kvalifikálja magát a világliga Szuperdöntőjébe.