hirdetés

Zárt kapus lesz a Legia–Real-összecsapás. Lesújtott az UEFA, nem tűri a rasszizmust, a balhét, a másik szurkolótábor megtámadását és az egyéb rendbontásokat, a vétlen is „bűnhődhet” emiatt. Így Nikolicsék  üres lelátók előtt lesz kénytelenek játszani a Real Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek következő fordulójában.

nikolicsAz Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapjának csütörtöki közlése szerint a szervezet fegyelmi bizottsága azért büntette meg Nikolics Nemanja klubját, mert a nyitófordulóban a Borussia Dortmund elleni összecsapáson a hazai szurkolók sértő, rasszista és személyeskedő rigmusokat skandáltak, illetve megdobálták és megtámadták a vendégszektorban tartózkodó német drukkereket. A biztonsági személyzetnek könnygázt kellett bevetnie a randalírozó varsói szimpatizánsok megfékezésére.

A zárt kapus büntetés mellett a varsóiaknak 80 ezer eurót is be kell fizetniük az UEFA kasszájába. Az eddig nyeretlen Legia október 18-án fogadja a címvédő Real Madridot.

A klub közleményt adott ki, amelyben tagadja a rasszizmus vádját, és közli, hogy fellebbezni fog. Mint kifejtik: a médiabeszámolókkal ellentétben a „Jude, Jude, BVB” helyett a „Nutte, Nutte, BVB” rigmust skandálták a szurkolóik, amit több német drukkercsoport is szokott kiabálni a Dortmund elleni meccseken, ez pedig nem rasszista vagy antiszemita tartalmú üzenet.

A Legiát korábban több alkalommal megbüntették szurkolóinak viselkedése miatt. Az Európa Liga előző kiírásában az Ajax ellen szintén üres stadionban kellett játszania a csapatnak, 2007-ben kizárták az Intertotó Kupából, majd az UEFA egy évre eltiltotta a nemzetközi szerepléstől.