hirdetés

Vincenzo Nibali győzött a kilencvenkilencedik Girón, pedig két nappal a vége előtt még majd 5 perc volt a hátránya. Sőt gondolkodott, hogy feladja. Nibali azonban, mondhatni, két zseniális nappal az olaszok hatvankilencedik győzelmét aratta összetettben.

nibali

Vincenzo Nibali nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyt. Az Asztana olasz kerekese 2013 után másodszor bizonyult a legjobbnak a számára hazai háromhetes viadalon. Pénteken egy majd 5 perces hátrányt faragott le és megközelítette az összetettben élen álló kolumbiai kerekest. Szombaton pedig majd 1 perces hátrányt dolgozott le a kolumbiai Esteban Chavezel szemben, és komoly 52 másodperces előnnyel az élre állt, vasárnap pedig a várakozásnak megfelelően meg tudta őrizni pozícióját. A második helyen Chaves, míg a harmadikon a spanyol Alejandro Valverde végzett.

A 99. Girón a 69. olasz győzelem született. A zárószakaszon – amelynek utolsó kilométerein a szervezők döntése alapján már nem futott az óra a kedvezőtlen, esős időjárás miatt – sprintbefutó végén az olasz Giacomo Nizzolo ért elsőként a célba, de utóbb szabálytalanság miatt kizárták, így az eredetileg második német Nikias Arndt lett a győztes.