hirdetés

Több száz magyar atléta várja, hogy elkészüljön a volt SYMA-csarnok felújítása. Az igért határidőt nem sikerült tartani így több vébé érmes sportolónk is áldatlan állapotok közt edz.
bajiBOK-nak fogják hívni a volt SYMA-csarnokot. Az itt található atlétikai pálya felújítását november 15-ig akarták befejezni. Most, közel egy hónappal a határidő után, a sportolók még mindig nem tudnak megfelelő körülmények között edzeni, mert nincs kész a felújítás. A világbajnoki érmes Baji Balázs például három méter széles futófolyosón edz.

Azt nem tudom, miért késlekedik a BOK-átadás, de tény, hátráltatja idénybeli felkészülésemet. Még szerencse, hogy terveim szerint ebben a téli fedett pályás idényben zömmel külföldön versengek, de a magyar bajnokságot semmiképpen sem kívánom kihagyni – nyilatkozta Baji.

A sportoló klubjának, a Honvédnak is pont most újítják fel a futófolyosóját, úgyhogy ott sem tud edzeni.

Ha az utánpótlás-korosztály legjobbjait is ide számítom, akkor több száz atléta kényszerül más edzéslehetőség után nézni. Futófolyosó van Tatabányán, Székesfehérváron, elvileg ott is lehet tréningezni, de a fővárosiak helyzete nem rózsás. Korábban már október elején kezdődik az alapozás, januárban pedig beindul a fedett pályás hazai és nemzetközi versenyidény – tette hozzá Spiriev Attila, a magyar atléta-válogatott technikai igazgatója.