hirdetés

Az U 17-es magyar labdarúgó válogatott nem került könnyű csoportba a közelgő EB-n. Szélesi Zoltán szövetségi kapitány értékelte a válogatott esélyeit.

 

U17 fociA magyar válogatott a francia, a skót és a feröeri csapattal került egy csoportba a horvátországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság hétfői sorsolásán. Az európai szövetség honlapja szerint a zágrábi eseményen Szélesi Zoltán szövetségi edző csapata a B jelű négyesbe kapott besorolást, és a tervezett program szerint május 3-án a franciákkal, 6-án a skótokkal, 9-én pedig a feröeriekkel találkozik.

Itt már nincsenek könnyű csoportok, könnyű ellenfelek, így függetlenül attól, hogy kik lesznek az ellenfeleink, minden mérkőzésen a maximumot kell kihozni magunkból. Legfontosabb célunk, hogy minden meccsen tudásunk legjavát nyújtva, hiányérzet nélkül zárjuk a nyolcvan percet. Ami a konkrét csoportot illeti: Franciaország első ránézésre kiemelkedik, de számomra fiatalon óriási motivációt jelentett, ha olyan ellenfelekkel játszhattam, mint a francia válogatott. Miután van tapasztalatunk mind a skandináv, mind a brit stílust képviselő csapattal kapcsolatban, jól tudjuk, hogy a franciák elleni nyitányt követően is nagyon nehéz csaták várnak ránk  – mondta Szélesi a magyar szövetség honlapjának.

A szakember szerint meglepetés lenne, ha a magyar válogatott – amely a selejtező elitkörében kétszer is az utolsó percekben szerzett góllal aratott fontos győzelmet – megszerezné a továbbjutást érő pozíciók egyikét, ugyanakkor egyáltalán nem mondanak le erről.

A május 3. és 19. között zajló Eb-t hat város hét stadionjában rendezik, a döntő Varasdon lesz. A négy kvartettből az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna.

A kontinensviadal öt legjobb csapata kijut Indiába, az októberi világbajnokságra.