hirdetés

Drámai mérkőzésen vannak túl a PINKK kosaras lányai. Bár ezúttal nem kaptak defektet és felértek időben Budapestre a Vasas csarnokához, de így is volt izgalom a pályán és azon kívül is. A pécsiek egyik játékosa örülhet, hogy a szeme csak vérzett és a retinája nem szakadt le, a másodedző azonban rosszul járt, szó szerint elájult és a mentők vitték kórházba. Ilyenkor jut az ember eszébe az a mondás, hogy a szegény embert még az ág is húzza. Ráadásul az Esti Újság úgy tudja hónapok óta a játékosok nem kapnak fizetést.

 

A női kosárlabda bajnokságban továbbra is csak szenved a szebb napokat is látott PINKK csapat, igaz legutóbb már megúszták Pasaréten a Vasas otthonában a méretes zakót, hisz csak 37 ponttal kaptak ki. Igaz defektet sem kaptak úgy mint a soproni majd 100 pontos különbségű zakó előtt. Így már már ez a bajnoki meccs simábbnak tűnt. Azonban nagy a baj a pécsieknél. De erről később.

A mérkőzésről annyit, hogy a Vasas lányai hajtottak, küzdöttek az első félidőben de nem nagyon sikerült félszáz pontos előnyre szert tenniük. A pécsi vendégek pedig az első félidőben bizony a buszban maradtak, hisz hiába dolgoztak ki szép helyzeteket, ziccereket ezek rendre kimaradtak. Sajnos sok esetben még a palánkot sem találták el a PINKK-es lányok. A kosárlabda rajongók értetlenül is ültek a lelátón, hogy ezen tehetséges sportolókkal mi van ? Mi történt ? Mi van a PINKK-nél, hogy a koncentráció eltűnt?

Természetesen ezekre is válaszolunk, mert van baj Pécsen a PINKK csapatánál és ezek talán magyarázatot adhatnak minderre.

A második félidőre szerencsére a PINKK lányai összeszedték magukat, küzdöttek is, ahogy ez elvárható egy NB-1-ben. Azonban a meccs kezdett véressé fajulni. A PINKK játékosa szerencsétlen Bojtár Boglárka örülhet, hogy a retinája nem szakadt le egy Vasasos játékos hevesebb akciója után. Igaz így is szépen vérzett a szeme a pécsiek tehetségének, aki most jó pár hétre biztosan kidőlt. Aztán jött a következő drámai esemény, a PINKK másodedzője Kovács Martin esett össze minden előzmény nélkül a kispadnál. A tehetséges másodedzőt a mentősök elvitték és mihamarabbi gyógyulást kívánunk neki.

A drámai és véres események után megnéztük a PINKK női kosárlabdacsapatot üzemeltető cég a Mecsek Kosár Kft cégkivonatát. Korábban két végrehajtás is volt a cégen. az egyik dr.Bodzás Balázs közjegyző kérte 2022.június 2.-án, a másikat Harbula Ágnes közjegyző tetette fel 2023.február 9-én. Ezen két bejegyzés azonban mára már eltűnt. Azonban a NAV Baranya megyei igazgatóságának a hátralékkezelési osztálya 2018.óta masszívan be van jegyezve a nyilvános cégiratokban. Azaz a PINKK anyagilag bajban van, annak ellenére, hogy tavaly is több mint 60 millió forintnyi támagatásban részesült. Hogy hova tűnt a pénz jó kérdés. Ugye a pénz nem tűnik el, maximum átalakul de valahol van. Mindezt pedig csak tetézi, hogy az Esti Újság úgy tudja hónapok óta csúszik a játékosok fizetése, mi úgy tudjuk 2-3 hónap elmaradás van, ami valljuk be mindenre válasz, hogy mi miatt van mélyrepülésben az egykoron szebb napokat látott csapat, amit nem kisebb ember mint Iványi Dalma épített fel. Szóval a válasz egyszerű, hogy miért nem tudnak koncentrálni ezen fiatal játékosok a pályán. Hogy az jár a fejükben nap mint nap, hogy miből fizetik ki az iskolát, a kollégiumot vagy miből fognak étkezni netán, vitaminokat venni, vagy bármi mást. Mindez pedig a csapatot üzemeltető cég vezetőinek a felelőssége és hibája. Egy biztos ezen cégvezetők, hogy nem voltak nagy sportemberek, élsportolók az biztos.

Mi bízunk benne a TAO pénzeket vagy egyéb reklámbevételeket nem az ismerősök s egyéb háttéremberek cégeinek, vendéglátóhelyeinek  a működésére költik.

Természetesen kérdéseinket megküldtük a csapatot üzemeltető cég vezetőinek is. Ahogy választ kapunk azt is közöljük a nagy nyilvánossággal.