hirdetés

Kisvárdán a focisták – a koronavírus-fertőzés veszélye miatt – nem utazhatnak sehová. Az NB1-ben ez az első csapat, amely nem habozott, lépett.

 

Világszerte egyre több labdarúgócsapatnál vezetnek be óvintézkedéseket a rohamosan terjedő koronavírus-járvány miatt a játékosok egészségének védelmében. A csakfoci.hu információi szerint a Kisvárdánál a játékosok elővigyázatosságból meg nem határozott ideig nem mehetnek sehová.

Révész Attila sportigazgató a magyar élvonalban egyedülállóként bevezetett óvintézkedéseket azzal indokolta, hogy soknemzetiségű az együttes, van romániai és ukrán futballistájuk, és nem szeretnék, hogy olyan területre utazzanak, ahol fertőzés van és ezáltal behozzák a vírust Kisvárdára.

A múlt héten a döntésüket rendeletbe foglalták. Az orvosi stáb javaslatára a kézfogásokat mellőzik, az ellenfél csapatainak üdvözlésekor is elhagyják. Fertőtlenítik a csapatbuszt, a cserepadot, sőt a szombati mérkőzés előtt felvették a kapcsolatot a DVSC vezetőségével, hogy az őket fogadó szállodában is tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.

Ha ne adj Isten valaki megszegi a rendeletet, több ezer eurós büntetésre számíthat, de jogi lépések is elképzelhetők az esetleges szabályszegővel szemben – mondta Révész Attila.