hirdetés

Szigorú biztonsági intézkedéseket vezetett be a járványhelyzet miatt az UNI Győr női kosárlabdacsapata. A lányokat mindentől óvják a szakvezetők így kvázi azaz városi házőrizetbe kerültek.

A klub tájékoztatás szerint megpróbál mindent megtenni a fertőzés megelőzése érdekében, ezért új szabályokat léptetett életbe, hogy minimalizálja az esetleges megbetegedéseket.

A vezetőség a sportolók és a szakmai stáb tagjai részére megtiltotta a zárt téri kulturális és szórakozási helyszínek látogatását, a külföldre utazást és Győr elhagyását. Utóbbi alól csak különengedéllyel mentesülhetnek az érintettek.

A klub minden csapatánál kötelező lett edzés előtt a testhőmérséklet mérése, a labdák edzés utáni fertőtlenítése, edzés előtt és után a kézfertőtlenítés, valamint a csapatok buszainak fertőtlenítése utazás előtt.

Külső személyek – azaz rokonok, szurkolók és a sajtó munkatársai – kizárólag szájmaszk viselése mellett tartózkodhatnak a sportolók közelében.

A rendelet kimondja azt is, hogy aki bármilyen klubon kívüli sporteseményen vesz részt, csak két negatív teszttel térhet vissza csapatához, melynek költségeit vállalnia kell.

A női NB I 2020/2021-es idénye a tervek szerint október elején rajtol, a győriek emellett az Európa Kupában is érdekeltek lesznek.

(Turi )