hirdetés

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt reméli, James Allison technikai igazgató évközi távozása nem lesz majd negatív hatással az olasz istálló 2017-es szereplésére.
vettelAllison a júliusi Német Nagydíjat megelőzően távozott a Scuderiától, helyét pedig Mattia Binotto vette át. Jock Clear, a Ferrari versenytevékenységekért felelős vezetője akkor azt mondta, kemény feladat lesz majd pótolni Allisont.
Vettel a minap egy interjúban elárulta, nem volt könnyű átvészelni az Allison távozását követő időszakot, ám bízik abban, hogy a 2017-es autó fejlesztése nem szenvedi kárát az idei eseményeknek.
A jövő évi autó fejlesztése nagyon korán elkezdődött, hiszen teljesen mások lesznek a szabályok – mondta a négyszeres bajnok.
Az év elején beletelt egy kis időbe, mire megtudtuk, pontosan mi is fog történni jövőre. Nem csak egy ember távozik, szóval nem volt könnyű a csapatnak megbirkózni azzal, hogy James nincs már itt többé. Gondolhatják, ő volt a csapat egyik kulcsembere, komoly hatással volt mindenre. Ugyanakkor nincs olyan nagy negatív hatása az ő távozásának arra, ami a színfalak mögött történik.
Volt egy tervünk a gyárban, amit már jó ideje követünk, és ami arra vonatkozik, hogy mi is lesz jövőre.
Bár a Ferrari győzelmi reményekkel vágott neki a 2016-os szezonnak, idén nemcsak a Mercedes, hanem a Red Bull is előtte van a tabellán. Vettel azonban azt mondja, a Ferrari jobb formában van, mint 2014 végén, amikor csatlakozott a maranellóiakhoz.
Voltak jó és rossz napjaink is idén. Ez is része a játéknak. De ez nem vonja el a figyelmet attól, ami igazán fontos, a gyárban folyó munkától. És ebben a tekintetben a helyzet javul. Közel 2 éve vagyok már itt, és sokkal jobban mennek a dolgok, mint korábban, 2 éve.
Jó lenne, ha minden rendben lenne már, és jönnének az eredmények, hiszen jobb lenne az általános felfogás is. De nem Miki egér vagy Donald kacsa ellen harcolunk, hanem professzionális csapatok ellen.
Tudjuk, miért vagyunk itt, és hogy mit akarunk elérni, de még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, és mi vagyunk önmagunk legfőbb kritikusai. Nem tudom megígérni, hogy mikor fogunk tündökölni, hiszen sok múlik azon is, mit csinálnak a többiek – de meggyőződésem, hogy jó úton járunk.