hirdetés

K.O győzelmet aratott  hazai pályán az UNI Győr női kosárlabda csapata az egykoron szebb napokat látott PINKK pécs lányai felett. A győriek 143 pontot dobtak míg a pécsiek 46 pontig jutottak, ami siralmas. Vajon mi van a háttérben ? Mi történik a PINKK-nél ? Mert valami bűzlik pestiesen mondva.

 

A győrieknél kilencen tíz pont fölé jutottak, legeredményesebb játékosuk Ruff-Nagy Dóra volt 21 ponttal és három lepattanóval. A PINKK Pécsi 424 eddigi 19 meccsén egyszer sem tudott nyerni.

A pécsieknél úgy tűnik nagyon nagy a baj, hisz a játékosok aligha felejtettek el kosárlabdázni amíg Győrbe nem értek. Feltehetőleg a pálya méretei sem változtak a női NB1-ben.

Itt úgy látjuk azonban valami másról lehet szó, hisz 46 pontot ezek a lányok bekötött szemmel is tudnának dobni. De nem volt bekötve a szemük, legalábbis a helyszínen mi ezt nem láttuk. Feltehetőleg valami pszichés, lelki kérdés vagy ügy áll a háttérben.

Az Esti Újság elkezdett utána járni mi lehet ennek a sokkoló eredménynek a hátterében és hamarosan be is számolunk róla. Az már most biztos , hogy a játékosok a juttatásiakat nem kapják meg egy jó ideje. Azaz a klub anyagi helyzete kritikus. Ráadásul más különös dolgok is történnek a PINKK felső szintjein.

Mindez azért fájó, mert a csapat a 2012-ig Baján szereplő Bajai NKK jogutódja, amely 2009-ben jutott fel az élvonalba. 2012 óta Baján újra másodosztályú csapat szerepel.

A csapat a megalakulásától kezdve a mérkőzéseit Komlón játszotta, 4 szezonon keresztül. Első két évében a csapat húzóneve és kapitánya a legendás Iványi Dalma volt. De aztán ő is távozott.

A PINKK a 2012–2013-as bajnokságban az alapszakasz 5. helyén végzett, a negyeddöntőben a városi rivális PEAC-Pécs csapatát legyőzve került az elődöntőbe, ott a későbbi bajnok Sopron legyőzte, majd a bronzcsatában a Diósgyőr ellen győzedelmeskedve bronzérmet szereztek.

A 2013–2014-es bajnokságban a magyar-szlovák bajnokság 6. helyén végeztek (a magyar csapatok között negyedikként), a középszakaszban megtartották a 4. helyet, a rájátszásban előbb a Győr, majd az alapszakasz-győztes Diósgyőr ellen egyaránt 2–0-ra, a döntőben a PEAC ellen 3–2-re győztek, és első bajnoki címüket szerezték. Az Európa Kupában a csoportkör után kiesett a csapat.

A 2014-2015-ös szezonban a bajnokság 5. helyén végzett a csapat, a Magyar Kupában bronzérmet szerzett. Az Európa Kupában a csoportkör után kiesett a csapat.

A 2015–2016-os bajnokságban és a kupában egyaránt bronzérmet szerzett a csapat.

A 2016–2017-es szezontól kezdve újra Pécsett, a Gandhi Sportcsarnokban játszik az együttes