hirdetés

Műlábai nélkül, elesetten botorkált a bíróság elé a hatszoros olimpikon parasportoló Pistorius. A barátnője meggyilkolásával vádolt olimpikon megalázkodva, csonkolt lábain alig állva könyörgött kegyelemért. A védelem szerint egyértelmű, hogy Pistorius szándékosan megölni nem tudta megölni barátnőjét, hisz állni sem tud. 

Pistorius

Drámai fordulatot vett a hatszoros olimpiai bajnok, Oscar Pistorius szerdai ítélethirdetése, miután ügyvédje azzal érvelt, hogy a sportoló műlábai nélkül nem lett volna képes szándékosan ártani barátnőjének, Reeva Steenkampnak, a bíró felszólította, hogy mutassa be, hogy pontosan mire gondol, látni akarta, hogyan tud Pistorius lábak nélkül járni.

A szándékos emberölésben bűnösnek talált Pistorius izzadt pólóban, vörösre sírt szemekkel a korláthoz sétált, ahol levette mindkét műlábát, majd megkezdte a drámai bemutatót – írta a Daily Mail.  Drámai pillanatok következtek a tárgyalóban. A helyi televíziós csatornák élőben sugározták, ahogy a dél-afrikai futó megpróbál esés nélkül, amputált lábain sétálni.

A tárgyalóteremben tomboltak az indulatok. Pistorius családja, barátai, rajongói és a többi szemlélődő is sírva fakadt a jelenet láttán. Többen hangosan felzokogtak, amikor a megalázott, magasságától megfosztott sportoló odatámolygott a bíró elé. Nem tudott egyenesen megállni, egy kamerásnak kellett odalépnie hozzá, hogy ne essen el.

A megszégyenített olimpikon nem tudott a bíró szemébe nézni, tekintetét a földre szegezte, miközben ügyvédje azt bizonygatta, hogy védence nem akar hírneve mögé rejtőzni.

A jelenet egyik legkínosabb pillanata talán az lehetett, mikor a meggyilkolt barátnő apjának, Barry Steenkampnak fel kellett állnia ahhoz, hogy Pistorius kiférjen mellette és elhagyja a tárgyalótermet.

Az olimpiai bajnok műlábú futó 2013. február 14-én éjjel több lövéssel végzett barátnőjével, akit állítása szerint betörőnek vélt. A pszichológus szerint a sportoló súlyos depresszióval küzd, amin csak rontott az elzárás.