hirdetés

Ismét bizarr baleset történt a Tour de France 15. szakaszán. egy felelőtlen szelfiző néző okozott hatalmas bukást. Ráadásul a sárga trikós Vingegaard csapattársaiból kettő is hatalmasat esett, de a Jumbo megtartotta az összetettben a vezetést hiába támadott többször is Tadej Pogacar. Még jó, hogy hétfőn pihenő nap lesz. 

Nagyjából húsz kerékpáros bukott a Tour de France 15. szakaszán, vasárnap délután, miután Sepp Kuss, a Jumbo-Visma versenyzője összeütközött egy, az út szélén szelfiző nézővel. A találkozás láncreakciót indított el: Kuss nekiment a csapattársának, Nathan van Hooydoncknak, aki kiesett a nyeregből, a mögötte érkezők pedig feltorlódtak.

Az incidens a 179 kilométeres, Les Gets les Portes du Soleil és Saint-Gervais Mont-Blanc közötti szakaszán történt, nagyjából 55 kilométerrel a rajt után. Az Eurosport kamerája is megörökítette:

A legismertebb versenyzők megúszták a balesetet, de nem sokon múlt, hogy a sárga trikós Jonas Vingegaard is belekeveredjen.

A verseny történetének egyik legnagyobb tömegbalesete hasonló körülmények között történt két évvel ezelőtt: akkor egy, a mellette elhaladó kamerának egy táblán üzenetet mutató néző ütötte ki a nyeregből Tony Martint az első szakaszon.

A Tour de France szakaszát végül Wout Poels nyerte, összetettben pedig a címvédő Jonas Vingegaard megőrizte tíz másodperces előnyét Tadej Pogacar előtt.