hirdetés

Meg vannak számlálva Borkai Zsolt napjai a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki pozíciójában – legalábbis a Népszava szerint, amely a lehetséges utódok között említette a lemondott köztársasági elnököt, Schmitt Pált, Deutsch Tamást és Kovács Kokó Istvánt is.

deutsch tamásA Népszava szerint nem most merült fel Borkai leváltása, a sportvezetőtől már három éve szeretnének megszabadulni, de az a gond, nem tudják, kivel lehetne pótolni. Schmitt Pál a plágiumügye miatt sok kormánytag számára nem vállalható.
A lap szerint az egyik esélyes lehet Deutsch Tamás is, aki a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnökeként és az MTK elnökeként ismeri a magyar sportot, idegen nyelveket is beszél. A lap szerint Deutsch informális megbeszéléseken azt mondta, magától nem jelentkezik, de ha felkérik, nem mond nemet a MOB elnöki tisztségére.

Felmerült Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó neve is, aki sosem tagadta, szívesen állna az olimpiai mozgalom élén. Kritikusai szerint azonban túl sokat szerepelt a sajtóban, elcelebesedett, ami egy ilyen komoly pozíció betöltésénél nem előny. A háttéregyeztetések során egyre gyakrabban kerül elő Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. vezérigazgatója lehetséges elnökjelöltként – írja a Népszava.