hirdetés

Amíg a magyar válogatott futballistái a pályán küzdöttek az Elefántcsontpart ellen 0-0-s döntetlennel végződő Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen, az orvosi és szakmai stáb sem pihent. Az egyik legmodernebb technikával figyelik Storck kapitányék, hogy melyik játékos milyen edzettségi állapotban van, sőt még a mozgásukat is elemezik.

catapult böde

Azt nem mondhatjuk, hogy nem tesz meg mindent a szövetség azért, hogy a magyar válogatott minél jobb eredményt érjen el a közelgő franciaországi Eb-n. A tét nagy, hisz jó pár évtized után jutott csak ki a magyar válogatott nemzetközi eseményre. Így nem is lepődünk meg, ha kis túlzással azt mondjuk, űrtechnikát is bevet az MLSZ a siker érdekében. Hát lesz is rá szükség.

A pénteki felkészülési meccs előtt, a félidőben és a végén is vettek vért tőlünk, és nézték a vérsavasodást. Emellett minden játékost figyeltek a GPS-es catapultrendszerrel is, ez a testre helyezett mellényszerű szerkezet ugyanazt tudja, mint a stadionokban felszerelt statisztikai rendszer, így például nézi a reakcióidőt, a futás gyorsaságát, a futás mennyiségét stb., és rögzíti az adatokat – írta Király Gábor a saját oldalán.