hirdetés

Második helyen zárta a túraautó-világbajnokság idei kiírását a gyári Honda csapat magyar versenyzője. Michelisz örülhet, hisz ez egy nagy dolog.
micheliszAz idény utolsó futamán, a Katari Nagydíj főfutamán a nyolcadik lett, így nem sikerült megelőznie a pontversenyben éllovas Thed Björköt Michelisz Norbertnek.

Michelisz így is pályafutása legjobb idényét érte el azzal, hogy 255 pontot gyűjtve második lett.

A magyar versenyző az egy órával korábban elrajtolt első versenyen a 9. helyen végzett, így korábbi 6,5 pontos hátránya 16,5-re növekedett. Csak akkor tudta volna megszerezni a végső győzelmet, ha a második felvonásban legalább a harmadik helyen végez.
A rajtot jól kapta el, a második kör elejére a nyolcadik helyre lépett előre, a kissé beragadó Björköt viszont eddigre visszaengedte eredeti pozíciójába a csapattársa. Michelisz beszorult a volvós Yvan Muller mögé, s nem is tudta megelőzni őt.

A szabadedzéseken még a leggyorsabb volt Michelisz, pályacsúcsot ért el, a csütörtöki időmérőn azonban már technikai hiba hátráltatta, így kiszorult az első tízből. A technikai gondok a versenynapra sem oldódtak meg, mind az első, mint a második futamon gond volt a Hondával.

A vb-címet Björk 283,5 ponttal szerezte meg.