hirdetés

Michelisz már az első
2019-09-15 19:53

Futamgyőzelemmel és egy erős negyedik hellyel zárt a WTCR kínai hétvégéjét Michelisz Norbert, aki így az összetett pontverseny első helyére lépett.Ráadásul a magyar pilóta 16 pontos előnyre tett szert.

 

A szombati, negyedik rajthelyet hozó időmérő után vasárnap kicsit tempót vesztett Michelisz Norbert, aki az időmérőn a 10., fordított rajtrácsos pole pozíciót jelentő helyet szerezte meg, ám később egy másik pilóta, Néstor Girolami büntetése miatt nyert egy helyet az időmérőn. A pole-t szombathoz hasonlóan Yvan Muller szerezte meg.

 

A WTCR kínai Ningpóban rendezett futamán már a második, fordított rajtrácsos menet káoszba fulladt, ráadásul rögtön az első körben – a koccanások egyik nagy vesztese a bajnoki pontversenyt vezető, szombaton elég peches Esteban Guerrieri volt, aki a szalagkorlátba csapódott.

 

Mivel több autót is a pálya közepéről kellett menteni, sokáig a safety car mögött haladt a mezőny, amit a kavarodás után Andy Priaulx, Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini és Nicky Catsburg vezetett, vagyis Michelisznek két hyundaios hátvédje is volt.

 

A biztonsági autó távozása után egyre keményebben támadta Michelisz az élen haladó Priaulx-t a maradék 10 körben, még úgy is, hogy Guerrieri kiesésével biztossá vált, a második helyével is átvenné a vezetést az összetettben a magyar pilóta. A nagy üldözésnek végül újabb kisebb káosz lett a vége: a 12. körben Priaulx defekt miatt egy kanyarban elég korán fékezett, Michelisz pedig hátulról belement, kilökve az angol pilótát. A kavarodásban Tarquini vette át a vezetést, Micheliszt pedig vizsgálni kezdték a koccanás miatt, de nem okozott nagy meglepetést, hogy három körrel a vége előtt Tarquini átadta az első helyet a bajnoki győzelemre esélyes csapattársnak, Michelisznek, aki innen meg is nyerte a futamot.

 

Michelisz mögött Tarquini és Yvan Muller zárt a dobogón – Micheliszt vizsgálták, de végül felmentették a Priaulx-val való ütközés miatt –, Tassi Attila pedig a hatodik helyig küzdötte fel magát a 16. helyről.

 

9 futammal a szezon vége előtt igen izgalmassá vált a WTCR.