hirdetés

A Copa America döntőjében elszenvedett vereség miatt teljesen szétesik az argentin válogatott. Messi mellett több másik kulcsjátékos, Mascherano, Agüerón is befejezi válogatottbeli szereplését. Most pedig a szövetségi kapitány mondott le a posztjáról, ő a vezetői válsággal indokolta döntését. De további öt futballista is a távozáson gondolkozik.

Gerardo Martino

A szakember távozását kedden jelentette be az argentin szövetség, amely 2014 augusztusában nevezte ki a korábban az FC Barcelona vezetőedzőjeként is dolgozó trénert a válogatott élére.

A búcsúzó kapitány döntését a szövetségben tapasztalt vezetői válsággal magyarázta, illetve azzal, hogy emiatt a szintén általa vezetett olimpiai együttes keretének kijelölése is komoly nehézségekbe ütközik.

Az argentin csapat Martino vezetésével 29 meccsen 19 győzelmet aratott és hét döntetlen mellett mindössze három vereséget szenvedett. Ugyanakkor az idei és a tavalyi Copa Americán is elbukott a gárda a fináléban, mindkétszer Chilével szemben, büntetőpárbajt követően.

Az idei, Egyesült Államokban rendezett torna végén a csapat szupersztárja, Lionel Messi azonnal bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól, s több más meghatározó futballista is hasonló lépést fontolgat. Gonzalo Higuaín, Ángel Di María, Ezequiel Lavezzi, Lucas Biglia és Éver Banega is azon gondolkozik, hogy befejezi pályafutását a nemzeti csapatban