hirdetés

Megúszta a Juve elnöke
2017-12-18 21:42

Örülhet a Juve elnöke. Andrea Agnellinek, a Juventus elnökének egyéves eltiltását a hétfői nappal megszüntette az Olasz Labdarúgó Szövetség  fellebbviteli bizottsága, ugyanakkor a klub pénzbüntetését megduplázta.

agnelli andreaA 42 éves sportvezetőt jegyüzérkedés miatt tiltották el szeptemberben, de másodfokon ezt 100 ezer eurós (31 millió forint) pénzbírságra változtatták, az eltiltás pedig a hétfői napig maradt érvényben. A torinói klub büntetését viszont 300-ról 600 ezer euróra növelte a testület.

A fellebbviteli bizottság emellett megszüntette a Juventus biztonsági főnökének, Alessandro D’Angelónak 15 hónapos és a jegyeladásokért felelős Stefano Merullának egyéves eltiltását, ugyanakkor a korábbi marketingvezető, Francesco Calvo egyéves büntetését helybenhagyta.

Az ügyészség vádja szerint Agnelli – aki végig tagadta bűnösségét – bizonyos ultracsoportoknak megkönnyítette a csapat hazai mérkőzéseire szóló jegyek és bérletek megvásárlását, illetve többször is találkozott az épp nyolcéves börtönbüntetését töltő Rocco Dominellóval, aki a nemzetközi ‘Ndrangheta maffia tagja.

Az ügyészség eredetileg két és fél éves eltiltást, valamint két zárt kapus mérkőzést kért a Juventus elnökére. Az elsőfokú ítéletet követően mindkét fél fellebbezett.

Agnellit szeptemberben megválasztották az európai futballklubokat tömörítő szervezet (ECA) elnökévé.