hirdetés

Simán leváltották a síelők a legendás elnöküket, aki beírta Magyarországot a síelők történelem könyvébe. A síszövetség küldöttgyűlése váratlanul kinyilvánította, nem kér Miklós Editből. Az olimpikon elnököt simán megpuccsolták, így újra a káosz az úr a síelőknél.

 

A síszövetség volt elnöke a legendás síelő Miklós Edit úgy érzi, hátba támadták… A szervezet csütörtöki ülésén elfogadták az elnökség szakmai beszámolóját, ezután mégis visszahívták a szervezet teljes vezérkarát. Miklóst is, aki pár éve „bevezette” a magyarokat a sportág nemzetközi vérkeringésébe, lesiklásban olimpiai hetedik volt, Világkupa-versenyen bronzérmet szerzett. Kapott ő már nagy pofont a sorstól, súlyos sérülés után felépült, bizonyítva, hogy milyen kemény ember. Ám nehéz is lenne titkolnia, a mostani döntés is felkavaró számára, egyszerre szomorítja és dühíti.

Értetlenül állok a történtek előtt, hiszen a klubok küldöttei először elfogadták a napirendet és az elnökség szakmai beszámolóját is, majd szinte a semmiből visszavonták a tisztségünket. A szövetség élén mindent megtettem az elmúlt években, és voltak eredményeink is: a síugró Vörös Virág megszerezte első világkupa-pontjait, a magyar biatlonsport szintén fejlődött, a szövetségi programoknak köszönhetően az ifjúsági alpesi sízőink is olyan eredményeket tudtak elérni, amit eddig soha – mondta Miklós.

Egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy leválthatják az elnökséget, annak ellenére sem, hogy hibák természetesen mindig akadnak. Én azért vállaltam el az elnöki posztot, mert a sportolókat szerettem volna segíteni. Úgy érzem, ez sikerült is.-folytatta a leváltott elnök.

A legendás magyar síelő nem titkolja, szerinte valakinek kell a helye, vagy valaki más utakon akar járni, ami nem biztos, hogy a sportolók jövőjét szolgálja.

Tény kérdése, hogy anno Miklós Edit elnökké választása sem volt zökkenőmentes. 2018 tavaszán került a posztra, de csak ősszel kezdhette meg a munkát, miután a bíróság visszamenőleg bejegyezte elnöknek. A tisztséget korábban betöltő Bajai András azt kifogásolta, nem ő hívta össze az elnökséget, amely közgyűlést kezdeményezhet. Végül a Kúria kimondta a szövetség elnöke Miklós Edit.

Kíváncsian várjuk ki lesz majd a síelők új elnöke. Van pár tippünk.

(Turi )