hirdetés

Erősebb volt a román foci lobby. Így hiába volt hatalmas botrány a Craiova-Budapest Honvéd labdarúgó Európa-liga-selejtező végjátékában, illetve magyarellenes provokáció a mérkőzés során, az UEFA fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy a román együttes folytathatja a szereplését a második számú európai kupasorozatban.

 

Az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága hétfői ülésén tárgyalta a csütörtöki Európa-liga-selejtezőn történteket s úgy tűnik a román lobby erősebb volt, hisz a harmadik selejtezőkörben a román csapat játszhat majd a görög AEK Athén ellen. A Craoiva kapott némi pénzbüntetést és három meccses stadionbezárást. A Honvéd reményei így elszálltak.

Az UEFA szerint mivel a botrány a 119.percben történt az incidens nem befolyásolta döntően a mérkőzés végkimenetelét.

A fő focisták azonban azt nem vizsgálták, hogy a büntetőpárbajra azonban ez a stressz igenis kihatással volt. Ráadásul az összezavarodott negyedik játékvezető egyszer sem fújta le a román kapus szabálytalan védéseit.

 

Mint ismeretes a visszavágó kirívó incidense a 120. percben történt, amikor  a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető, az északír Arnold Hunter közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett.