hirdetés

Meg van az első magyar győzelem a női kézilabda vébén. Görbiczék a fél amatőr Argentína lányait győzték le, ami kötelező volt és kellett is a két zakó után. Csütörtökön jöhetnek a lengyel testvérek, akiket szintén illene lelépni.

magyar svéd kézi nőiKim Rasmussenre, a magyar válogatott szövetségi kapitányára a modern gondolkodású társaihoz képest is fokozottan jellemző, hogy mind mérkőzések között, mind a meccsek közben sűrűn váltogatja csapatai felállását. Ezúttal a belső hármasban Szöllősi-Zácsik, Görbicz és Kovács kezdett, annak ellenére is, hogy utóbbi a padokhoz képest a túloldalon játszott, így védekezésben is a pályán volt. A meccs maga nagyjából 10 percig volt izgalmas, a kapuban végig pályán lévő (és a mérkőzés legjobb játékosának választott) Janurik Kinga eddig is jól védett, ezt követően viszont jobban összeállt a védekezés, elléptünk az argentinoktól, akik ráadásul rosszul játszott 7-6 elleni játékkal is megkönnyítették a különbség növelését.

A második félidőre így már gyakorlatilag tét nélkül mehettek ki a játékosaink, ennek ellenére Rasmussen sokáig az eddig is használt 10-12 mezőnyjátékosát tartotta pályán. A félidő elején megint partiban voltak velünk az argentinok, ám sokáig megint nem tartott a jobb játékuk, a végére pedig két kérdés maradt: lesz-e 15 gól fölött a különbség (igen) és lő-e gólt mindenki (nem). 33-15 lett a végeredmény.