hirdetés

Klicskó ismét király lehet. Október 29-én Manchesterben rendezik meg a nagy érdeklődéssel várt Tyson Fury–Vladimir Klicsko nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzést, amelyet a Sport TV közvetít Magyarországon.

TysonFury-klicskoBár lesz majd szeptember 12-én egy sajtótájékoztató is, a két bokszoló menedzsmentje egy közleményben már szerdán nyilvánosságra hozta, hogy október 29-én rendezik meg a Tyson Fury–Vladimir Klicsko nehézsúlyú vb-címmérkőzést, amelynek tétje a WBA és a WBO nehézsúlyú világbajnoki öve lesz. A két bunyós első mérkőzését nagy meglepetésre Fury nyerte meg Németországban, az eredetileg júliusra tervezett visszavágójukat hivatalosan Fury sérülése miatt halasztották el (hogy az ugyanaznap kirobbant doppinggyanúnak ehhez mennyi köze volt, nem tudni), most Klicskónak az újdonsült címvédő hazájában, közelebbről Manchesterben kellene visszavenni a koronáit.

– Mindenki fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy összehozza a világbajnoki címmérkőzés visszavágóját Tyson és Vladimir között, és nagyon boldog vagyok, hogy most hivatalosan is megerősíthetjük, sikerrel jártunk – jelentette ki Mick Hennessy, a Fury ügyeit képviselő Hennessy Sports promóciós iroda főnöke. – A világ erre a nehézsúlyú mérkőzésre várt. Tyson promotereként meggyőződésem, hogy védencem a szurkolói előtt megvédi övét, és újabb emlékezetes estével ajándékozza meg a brit bokszszurkolókat.

A másik oldalról Bernd Bönte, a Klitschko Management Gropu ügyvezetője nyilatkozott:

A Klicsko-csapat nagyon boldog, hogy Fury halasztása után végre megvan az új dátum. Boldogok vagyunk, hogy a Manchester Arenában lesz a mérkőzés. Ez a világ egyik legjobb arénája, ahol már több nagyszerű összecsapást rendeztek. Tudjuk, hogy Vladimir október 29-én tökéletes állapotban lesz, és nagyon bizakodóak vagyunk, hogy visszaszerzi a nehézsúlyú trónt.