hirdetés

Az UEFA tudatta az angol és az orosz szövetséggel is, hogy amennyiben folytatódnak az ország szurkolóinak erőszakos tevékenysége az Eb-n, úgy diszkvalifikálja a két válogatottat az Európa-bajnokságról. Azaz egyelőre nem kíván a legsúlyosabb büntetéssel élni a szövetség.

orosz-angol

Az UEFA az oroszok és az angolok ellen fegyelmi eljárást indított, amiért a szurkolók a marseille-i Vélodrome-ban összecsaptak a szombati meccs közben. Tény, hogy a két nemzet ultrái nem igazán szívelik egymást. Azonban egyelőre nem zárják ki őket.

Az UEFA ma kiadott közleményében arra figyelmeztet, hogy további erőszakos cselekedetek esetén ki fogja zárni a két országot az Eb-ről.

„Az orosz és angol, úgynevezett szurkolók magatartása elfogadhatatlan, mindent meg fogunk tenni, hogy megvédjük a sportágat ezektől az elemektől. A két ország szövetségét figyelmeztettük, további erőszakos cselekedetek esetén a stadionokon belül az UEFA nem habozik majd további szankciókat kivetni, ami akár kizárás is lehet.

Az angol és az orosz szövetség is tegyen meg mindent, hogy szurkolóik felelősen és tisztelettel viselkedjenek” – olvasható a közleményben.