hirdetés

Rommá törte a kanadai Forma–1-es nagydíj szabadedzésén a verdáját Felipe Massa. Az eddigi vizsgálatok alapján egyáltalán nem tehetett a balesetéről a brazil pilóta. A Williams versenyzője a montreali pálya 1-es kanyarjában bukott nagyot, mert az autójának DRS-rendszere meghibásodott

massa kanada

– A balesetnek semmi köze nem volt hozzám. A hátsó szárnnyal, a DRS-rendszerrel volt probléma. Amikor fékeztem, saját kezűleg ki is kapcsoltam, még a féktáv előtt, de nem csukódott le. Amikor tehát ráléptem a fékre, majdnem 100 százalékig nyitva volt a DRS, semmi tapadása nem volt az autó hátuljának – ezért történt a baleset – mondta Massa.

Hozzátette, mivel a Williams egy új hátsó szárnnyal érkezett Kanadába, alaposan ki kell elemezniük a történteket – főleg úgy, hogy nem először fordult elő hasonló probléma a DRS-rendszerrel.

– Ez volt az első alkalom, hogy kipróbáltuk ezt a hátsó szárnyat, szóval kielemezzük, hogy mi is történt valójában. Már volt hasonló problémánk, nekem talán egyszer, és Valtterivel (Bottas) is előfordult már, talán tavaly. Szóval nem ez volt az első alkalom. Ki kell elemeznünk, hogy ne ismétlődjön meg – nyilatkozta a brazil versenyző.