hirdetés

Eddig ismert formájában megszűnik a Túraautó-vb, a következő évben “lebutított” autókkal folytatják. Így Michelisz már egészen biztos nem lesz WTCC bajnok.

micheliszAz FIA Motorsport Világtanácsa döntése értelmében a jelenlegi formájában megszűnik a Túraautó-vb, a következő két évben lebutított autókkal, WTCR néven él tovább.

December 8-án, pénteken lejár a túraautó-vb gerincét alkotó TC1-es versenyautók homologizációja, ezzel lényegében véget ér a WTCC-sorozat 12 éves pályafutása. Erről a Nemzetközi Automobil-szövetség Motorsport Világtanácsa (FIA WMSC) határozott szerda este.

A korábbi WTCC-főnök, Marcello Lotti által három éve indított TCR sorozatot most felkarolta az FIA, mely a műszaki szabályzatot átvéve, világkupa-sorozatként, WTCR néven kívánja tovább működtetni.

A szövetség szerda esti határozatából kiderül: 2018-19-ben garantálják a TCR-es autók bajnokságának felügyeletét. Fontos megkötés, hogy szezon közben nem szabad fejleszteni, vagyis befagyasztják az autók jelenlegi technikai paramétereit.

Gyári csapatok továbbra sem vehetnek részt a bajnokságban.

Amit a WTCR-ről eddig tudni: az eddigi kettő helyett háromfutamos hétvégék jönnek. Két időmérő lesz hétvégente, az alábbi lebonyolításban: egy időmérő és egy futam a nyitónapon lesz, a második nap pedig lényegében az eddigi formátum lesz összesűrítve, egy időmérővel, egy fordított rajtrácsos és egy rendes futammal. Az első nap programjába kerül két szabadedzés.

A naptárról annyit árultak csak el, hogy tíz versenyhétvége lesz (összesen 30 futammal) négy kontinensen, és rövidesen közlik a helyszíneket és a dátumokat.