hirdetés

Az már eldőlt, hogy a magyar focisták prémiuma miként fog kinézni az Eb-n. Így a tiszta nyereség 30 százalékát osztja szét a Magyar Labdarúgó Szövetség  a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosai között. Természetesen, ha van győzelem és továbbjutás, ez csak akkor jár.

storck trikolór

Vági Márton, az MLSZ főtitkára közölte, hogy a 30 százalékot előre meghatározták, de a tiszta nyereséget nehéz kiszámolni.

A költségek biztosak, de mindennap emelkednek, mert újabb és újabb kiadásaink keletkeznek. A bevétel abból adódik, hogy ha nyer a csapat, akkor kapunk pénzt, ez viszonylag tiszta játék – mondta a főtitkár, aki hozzátette, minden mérkőzésnek más díjazása van..

A továbbjutás egy külön premizált dolog, és a végén még azt is megnézik, hogy melyik mérkőzésnek mennyi volt a nézettsége. Tehát nagyságrendileg lehet tudni, hogy körülbelül mi van, de augusztusban lesz végleges, hogy melyik csapat mennyit kap. Attól függően, hogy ki ellen játszunk és hogy meddig jutunk – közölte Vági Márton.

Vági Márton abban bízik, hogy a magyar válogatott június végéig marad Franciaországban – ez azt jelentené, hogy továbbjut a csoportjából, hiszen a nyolcaddöntőket június 25. és 27. között rendezik. –Elégedett akkor leszek, ha a nézők azt mondják, hogy jól szerepelt a magyar csapat. Hogy ez eredményben mit jelent, azt nem tudom, de reménykedem, hogy a tizenhat közé bejutunk – idézi az m4sport.hu az MLSZ főtitkárát.

Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott kedden Bordeaux-ban Ausztria csapatával találkozik, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália nemzeti együttese lesz az ellenfele.