hirdetés

Mankós uruguayi ünnep
2018-06-15 22:17

Feszült hangulatú összecsapást nyert meg az uruguayi labdarúgó-válogatott Egyiptom ellen a világbajnokságon. Az A csoport második találkozóját José María Giménez fejese döntötte el a 89. percben, ám előtte az egyébként nem túl magas színvonalú meccsen sorra puskázták el a helyzeteket a dél-amerikaiak, akik 1970 óta először győztek első vb-meccsükön.

tabarezA 70 millió eurót (22,5 milliárd forintot) érő Barcelona-játékos, Luis Suárez, a 60 millió euróra becsült, a Paris SG-ben futballozó Edinson Cavani  sem tudta feltörni az egyiptomi védelmet, de szerencsére saját hátvédjük megmentette őket – ettől még a mankóval közlekedő szövetségi kapitány, Óscar Tabárez is táncra perdült.

Pedig az uruguayi szakember súlyos autoimmun betegséggel küzd, de nem hagyta el csapatát. Úgynevezett Guillain–Barre-szindrómában szenved, amely korlátozza a mozgását, s akár még tolószékbe is kényszerülhet a világbajnokság alatt. Jelenleg mankóval még tud közlekedni, gólörömét is azzal együtt mutatja ki.

Alávetem magam a fizioterapeuták és az orvosok kezelésének, nem is gondolok a távozásra – mondta el Tabárez, aki immár 187. alkalommal irányította az uruguayi nemzeti csapatot 2006-os kinevezése óta, a vb-mezőnyben nincs nála régebben „uralkodó” kapitány. Ebben az összevetésben a németeket vezető Joachim Löw  követi 162 meccsel.

Az afrikaiaknál nem lépett pályára a legnagyobb egyiptomi focisztár, Mohamed Szalah, aki pénteken ünnepelte a születésnapját, ám társai nem tudták ponttal megajándékozni. A Bajnokok Ligája-döntő óta vállsérüléssel küzd az angol Liverpool támadója, de az utolsó két csoporttalálkozón szerepet kaphat.

Szalah fontos játékosunk, de nekünk jó csapatra van szükségünk, s ez adott. Nem akartuk kockáztatni a játékát ezen a találkozón, de a következőre már jól lesz – nyilatkozta Héctor Cúper, az egyiptomiak argentin kapitánya.