hirdetés

Futott a Vasas az Újpest után, hogy ne kapjon ki. Így a listavezető Vasas 2-2-es döntetlent játszott az Újpest vendégeként Kecskeméten, a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 15. fordulójának utolsó mérkőzésén.

Lázok ujpestA találkozót a Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt rendezték a vidéki városban. Kapkodva kezdtek a csapatok, az eső áztatta talajon sok volt a hiba. Később változatos, kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, bár helyzetek nem igazán alakultak ki. A játékrész hajrájához közeledve aztán az Újpest egy szöglet utáni kavarodást kihasználva megszerezte a vezetést.

A szünet után szinte azonnal egyenlített a Vasas: Saglik nagyszerűen végzett el egy szabadrúgást 17 méterről, ballal a bal felső sarokba csavarta a labdát, Banai tehetetlen volt. Az újabb gólt követően az Újpest irányított, s a csereként beállt Bardhi révén megint átvette a vezetést. A folytatásban is több lehetősége volt a pályaválasztónak, azonban egy nagy védelmi hibát kihasználva – egy újabb pontrúgás után – mégis jött az újabb egyenlítés.

A meccs hajrájában mindkét kapu előtt adódtak még helyzetek, de több gól már nem esett. Az Újpest sorozatban hatodszor játszott döntetlent a bajnokságban, és augusztus 17. óta nyeretlen.