hirdetés

Majdnem megvolt a bravúr a női röpiseinknek. A házigazda magyar női röplabda-válogatott szoros mérkőzésen, négy szettben kikapott a favorit lengyel csapattól vasárnap, így a második helyen zárta a kétfelvonásos Európa-bajnoki selejtezőtorna első, érdi körét.
magyar-noi-ropiAz Érd Arénában nagyszerűen kezdett a magyar csapat, hiszen hatalmas csatában 29 perc alatt megnyerte az első játszmát. Ez láthatóan sokat ki is vett Jan De Brandt tanítványaiból, hiszen a második felvonást a lengyelek könnyedén hozták. A harmadik és a negyedik játszma már újra szoros küzdelmet hozott, azonban mindkétszer a vendégek bírták jobban a végjátékot, így százszázalékos teljesítménnyel nyerték a tornát.

A jövő hétvégén Lengyelországban is megmérkőzik egymással a négy válogatott, a két torna összesített győztese automatikusan kijut a jövő évi, Azerbajdzsánban és Grúziában sorra kerülő kontinensviadalra, míg a második helyezett pótselejtezőn harcolhatja ki a részvételt.

Amennyiben a magyarok másodikok lesznek, akkor a bolgár, román, svájci, montenegrói négyest felvonultató kvartett másodikjával találkoznak.

A pótselejtező első felvonását október 2-án rendezik, míg a visszavágóra október 9-én kerül sor.