hirdetés

Emlékeztek ugye még rá, amikor az estét várva a tévé elé vonultak kicsik és nagyok, magunk mellé pakolva jó adag sört, a gyerekek colát, ott illatozott a pop-corn és vártuk, hogy Kovács Pista, mindnyájunk Kokója ringbe lépjen és szétüsse aktuális ellenfele képét?

Nekünk mindig ő volt az adott este fő mérkőzése, akkor is ha hivatalosan, volt amikor nem is. Milyen büszkék voltunk rá, hogy egy magyar srác ott lehet a csúcson, hogy nekünk is van Mike Tysonunk, ha lényegen kisebb súlyban is! És amikor Kokó győzni tudott, ahogy ez jellemző volt rá, akkor másnap a munkahelyünkön, kivételesen nem a politikáról okoskodtunk egymásnak, hanem tökéletesen kivitelezett horgairól, és egyeneseiről.

Aztán jött később Erdei Zsolti, akiért szintén lehetett izgulni, aki szintén igen magasra jutott el lentről. Úgy éreztük magunkat, mint egykor apáink, akiknek Papp Lacijuk, Gedó Gyurijuk lehetett, na ez volt nekünk a Kokó és a Madár. Jöttek később még magyar sikerek, mint a Balzsay Karcsi és páran, de ők lejjebb álltak meg, aztán el is tűntünk sajnos az élvonalból.

Sok nagy szövetség működik a profi ökölvívók világában. De az igazán komolyan vehető négy legnagyobb az IBF, WBA, WBC és a WBO. Ezek közül is az egyik legjelentősebb a WBO most adta ki a napokban a legfrissebb világranglistáját. Hatalmas eredmény, hogy ezen megint három magyar ökölvívót is ott találhatunk. Ezen a legmagasabban rangsorolt jelenleg ismét egy Kovács, de ezúttal a Kovács Zoli, nagypehelysúlyban. Ő a 9. helyen található. A közönség által nagyon kedvelt Szellő Imre, cirkálósúlyban már ott van a 10. helyen. És félnehézsúlyú Európa bajnokunk, Baranyi Ricsi is szintén ott van a 10. helyen. Mindhárom kiugró eredményt elért srác, a Felix Promotion versenyzője.