hirdetés

Az amerikai születésű Courtney Vandersloot hétfőn letette az állampolgársági esküt és kedden a tervek szerint megkapja a magyar útlevelét, így akár már a novemberi Eb-selejtezőkön a női kosárlabda-válogatott rendelkezésére állhat.
courtney-vanderslootA magyar szövetség tájékoztatása alapján a 173 centiméteres játékos 1989. február 8-án született az Egyesült Államokban, 2011-ben a WNBA draftján a harmadik helyen választotta a Chicago Sky. Vandersloot 2011-ben a Besiktas csapatánál kezdte európai karrierjét, jelenleg a szintén török Yakin Dogu Üniversitesi játékosa, ahol többek között Vajda Anna csapattársa.

Vandersloot, aki csütörtökön Miskolcon az Aluinvent-DVTK ellen lép pályára az Európa Kupában, már jövő héten bemutatkozhat a magyar válogatottban, hiszen Stefan Svitek együttese november 19-én Pécsett Portugália ellen lép pályára, majd 23-án a szlovákiai Pöstyénben zárja az Eb-selejtezőket.

A magyarok jelenleg három győzelemmel és egy vereséggel állnak a négycsapatos csoportban. Az Eb-re a kilenc csoportgyőztes és a hat legjobb második jut ki, a rendező Csehország alanyi jogon vehet részt a jövő évi kontinenstornán.