hirdetés

Bár délelőtt még nagy volt az öröm, hogy a Fradi a Bajnokok Ligájában játék nélkül jutott tovább, de ez csak álom volt. Úgy tűnik. A Skenderbeu kizárása ellenére ugyanis mégis pályára kell lépnie a Ferencvárosnak a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában, így döntött az UEFA. Az albán bajnok helyett az ezüstérmes Partizani lesz az FTC ellenfele. Ez sem jobb.

Ute Fradi-fuszek

Az új ellenfél eredetileg az Európa Liga-selejtezőben volt érdekelt, ahol az első forduló első mérkőzésén gól nélküli döntetlent ért el szlovák vendége, a Slovan Bratislava ellen. A két csapat a csütörtökre kiírt visszavágót már nem játssza le, és a szlovák együttes automatikusan a második körbe jutott. Az UEFA néhány gyanús kimenetelű hazai és nemzetközi mérkőzés után indított vizsgálata nyomán néhány kétes kimenetelű meccs után egy évre kizárta a sorozatból az albán Skenderbeut, amely azonban fellebbezett, de a CAS – ahogy a honlapján tudatta – elutasította a beadványt, egyúttal helybenhagyta az UEFA június elsejei ítéletét.

A Ferencvárosnak így mégis három párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy főtáblára kerüljön a Bajnokok Ligájában. Így a zöld-fehéreknek július 13-án és 20-án játszaniuk kell. Így hiába örültek sokan, s már tervezgették a BL meccsek lehetséges helyszíneit, hogy a magyar bajnoknak csak két meccset kell játszania, hogy bekerüljön a csoportkörbe. Így minimum három párharcot kell megnyernie a Fradinak ahhoz, hogy főtáblára kerüljön a Bajnokok Ligájában. A selejtező 3. fordulójának sorsolását július 15-én tartják Nyonban.

(Fotó: Fuszek)