hirdetés

Lépett az UEFA is az Ukrajna ellen indított háború miatt. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség és az UEFA is arról döntött, hogy felfüggeszti Oroszországot.

 

Mindez azt jelenti, hogy az orosz csapatok nem játszhatnak a saját stadionjaikban és az orosz himnusz sem hangozhat el a mérkőzéseken. Kérdés az UEFA tovább lép-e, mert az orosz csapatok ellen senki nem akar kiállni és focizni, sőt más sportágakban is bejelentették az orosz csapatokkal nem kívánnak játszani.

A Premier League-ben a futballmérkőzések mellett szintén az orosz–ukrán konfliktus volt a középpontban, ezek közül is kiemelkedett az Everton–Manchester City-találkozó, hiszen mindkét csapatnak van ukrán játékosa, Vitalij Mikolenko, illetve Olekszandr Zincsenko személyében.

A mérkőzés előtt a hazai kezdőjátékosok ukrán zászlóval a hátukon, a vendégek NO WAR-feliratú pólóval érkeztek a játéktérre, mindkét érintett futballista könnyes szemmel köszönte meg a nézők és a sportolók szimpátiakiállását.

Roman Abramovics, a BL-címvédő Chelsea orosz tulajdonosa pedig szombat este átadta a klub irányítását a klub alapítványának, ez azonban egyelőre szimbolikus lépésnek tűnik.

( Predrag M.)