hirdetés

Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke pénteken lemondott posztjáról, miután belebukott abba, hogy a női labdarúgó-világbajnokság döntője után megcsókolta a spanyol válogatott játékosát, Jennifer Hermosót. Aztán bejelentette még sem mond le. Most a szövetség felfüggesztette a csókot osztó elnököt.

Mint ismeretes a spanyol női focisták az első világbajnoki címüket szerezték azzal, hogy 1-0-ra legyőzték az angolokat az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett torna fináléjában. A 33 éves Hermoso később úgy fogalmazott: nem tetszett neki a helyzet, míg az RFEF-et 2018 óta vezető 46 esztendős Rubiales előbb spontán gesztusnak titulálta az esetet, majd bocsánatot kért.

Az ügy nagy visszhangot váltott ki, felszólalt a többi között Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök is, aki „elfogadhatatlan gesztusnak” minősítette Rubiales tettét.

A spanyol szövetség elnökét azért is támadták, mert percekkel a díjátadón történt esetet megelőzően a győzelmi mámorában megragadta az ágyékát a kiemelt vendégeknek helyet biztosító páholyban, miközben tőle néhány méterre ott állt Letícia spanyol királyné és a 16 esztendős Zsófia hercegnő.

A történet most ott tart, hogy a FIFA azt vizsgálja, hogy Rubiales megsértette-e „a tisztességes magatartás alapvető szabályait” oly módon, hogy az „rontsa a labdarúgás és/vagy a FIFA hírnevét”. Ez minden bizonnyal Rubiales kisebb gondja most, ugyanis spanyol sajtóértesülések szerint a spanyol szövetség péntekre rendkívüli közgyűlést hívott össze, ahol Rubiales benyújtja majd a lemondását. Aztán bejelentette még sem mond le .

Most úgy tudni felfüggesztette a szövetség az elnököt, bízva abban, csak le mond.