hirdetés

A szombathelyi fociünnep délelőttjén mentették fel a klub ideiglenesen megbízott trénerét, a 43. születésnapját épp aznap ünneplő Pacsi Bálintot, aki nyolc meccsen át volt a vasiak edzője. Királyék este pedig a miniszterelnök legjobb barátjának Mészáros Lőrincnek a horvát csapatát az Osijeket győzték le.

haladás-osijekSzerdán délelőtt labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás a hivatalos honlapján tudatta, hogy már nem Pacsi Bálint a klub megbízott vezetőedzője. Az irányítást átmenetileg a technikai vezető Vörös Csaba vette át, a klub vezetői pedig még a következő, a Balmazújváros elleni bajnoki előtt szeretnék megtalálni a végleges megoldást jelentő új vezetőedzőt.
Este ünnepélyes keretek között felavatták a Haladás-Swietelsky új labdarúgó-stadionját a Rohonci úton. A zöld-fehérek az eszéki NK Osiek csapatát fogadták a gálamérkőzésen.
Az avatóünnepségen Szabó Tünde az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédében azt hangsúlyozta: a magyar kormány kiemelt fontosságot tulajdonít a sportinfrastruktúra-fejlesztéseknek.

Ha azt akarjuk, hogy erős, kitartó és jó jelen nemzedéke legyen Magyarországnak, akkor fejleszteni kell a sport színtereit, hiszen a sport pozitív hatást gyakorol életünk szinte minden területére – mondta az államtitkár asszony.

Hozzátette: meg kell óvni a fiatalok egészségét, ez pedig szavai szerint kizárólag a sporton keresztül lehetséges.

Olyan nemzet vagyunk, amely világklasszis sportolókkal büszkélkedhet, az új tehetségek megismeréséhez és kiemelkedéséhez azonban – szülessenek az ország bármely részében – esélyt és lehetőséget kell teremteni minden fiatal számára – folytatta. Mindehhez sportlétesítményekre, tanárokra, nevelőkre és edzőkre van szükség. Szombathely ezen a téren is az élen jár, éppen ezért kívánja támogatni a magyar kormány a szükséges fejlesztéseket – fűzte hozzá.

Szabó Tünde beszédében kitért arra is, hogy a két év híján száz esztendős Haladás SE Nyugat-Dunántúl legeredményesebb sportegyesülete, amely munkájával érdemelte ki, hogy egy XXI századi színvonalat képviselő sportkomplexumban új otthona legyen.

Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, a város fideszes országgyűlési képviselője kijelentette: Szombathelyen a Haladás “családi ügynek” számít, szavai szerint a sport összeköti a szombathelyi embereket.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere beszédében azt idézte fel, hogy 2012 áprilisában egy ötletterv keretében mutatta be a miniszterelnöknek és Hende Csaba miniszternek az új Haladás stadion és a körötte elterülő rekreációs övezet kialakításának tervét, ma azonban már mind a kettő megvalósult.

Szavai szerint ezért köszönet jár mindazoknak, akik lehetővé tették a fejlesztést és azoknak is akik részt vettek az építésben.

A Haladás Sportkomplexum több mint 15 milliárd forintos kormányzati támogatással másfél év alatt épült fel, a kivitelezést a Swietelsky-ZÁÉV konzorciuma végezte. A komplexum részét képezi egy csaknem 9 ezer fő befogadására alkalmas UEFA IV. besorolású futballpálya és egy multifunkcionális sportcsarnok, amelynek földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók kaptak helyet, de ugyanitt található egy bemelegítő folyosó és konditerem is. Az emeletet a kézilabdázók, futsallosok, röplabdázók vehetik birtokba, a nekik épített centerpálya mellett egy 500 fős lelátó is épült.

(Fotó: nso)