hirdetés

Hiába volt a leggyorsabb ismét a Ferrari pilótája Charles Leclerc Bakuban, a pilótát átok kíséri. Ismét tönkrement alatta a Ferrari. Így övé a negatív rekord azaz polc pozícióból ő nyerte a legkevesebb versenyt.

 

Újabb balszerencsés futamon van túl, ezúttal az Azeri Nagydíjon érte utol a rémálom és esett ki vezető helyről motorhiba miatt Leclerc. Ezzel pedig mostantól egy olyan rekordot tudhat magáénak, melyet biztosan nem szeretett volna, hívta fel rá a figyelmet a WTF1.

Leclerc alapvetően rendre kiváló időmérős teljesítménnyel rukkol elő, az idei hétvégék háromnegyedén ő szerezte meg a pole-t. Ebből viszont kialakult egy rossz statisztika, hiszen ebből csak kettőt tudott győzelemre váltani és a pályafutása egészében sem áll sokkal jobban ilyen tekintetben. Az eddig megszerzett 15 szombati elsőségéből mindössze 4-et tudott megőrizni vasárnapra, ez 26,6%-os arány, ezzel ő nyerte arányosan a legkevesebb futamot a pole-ból.

Ugyanakkor alighanem nagyobb probléma a monacói számára, hogy a néhány versennyel ezelőtti 34 pontos előnyéből mostanra ugyanakkora hátrány lett.

( P.M.)