hirdetés

Hazatérhetett a múlt hét szerdán félbeszakadt Anaheim Ducks–St. Louis Blues észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL)-mérkőzésen a kispadon rosszul levő, majd összeeső kanadai játékos, Jay Bouwmeester.

 

A sportoló szerencséjére a segítség rendkívül hamar érkezett, nem lett tragédia a rémisztő esetből. A gyors közbeavatkozásért a klub a Twitter-oldalán hálálkodott.

„Nagy köszönet az orvosi és az egész stábunk számára, amely tagjai az Anaheim Ducks orvosaival és személyzetével együtt a lehető leggyorsabban reagáltak, és avatkoztak be, hogy Jay Bouwmeester állapota stabil legyen, és utána azonnal kórházba kerülhessen” – írják.

Mint kiderült, a játékos szívelégtelenséggel küzd, ezért megműtötték, szívritmus-szabályozót kapott. A beavatkozást követően kiengedték, mivel eredményei kielégítőek voltak, otthonában gyógyulhat tovább.

A 36 éves hokis 2003-ban és 2004-ben világbajnokságot, 2014-ben olimpiát nyert a kanadai válogatottal, tavaly pedig elhódította csapatával, a St. Louisszal a bajnoki címet jelentő Stanley-kupát.