hirdetés

Az FTC elnöke szerint mindent megtettek azért, hogy a Liu testvérek Magyarországon maradjanak. Kubatov Gábor szerint komoly veszteség érte Magyarországot, amit el lehetett volna kerülni, ha a szakszövetség a MOKSZ a Liu testvérek régi edzőjével megállapodik. Ez sajnos elmaradt. Kubatov Gábor ezzel komoly kritikát fogalmazott meg a szövetség vezetői felé és igaza is van, most is.

 

Megszólalt az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu testvérek országváltásáról Kubatov Gábor is. A fivérek klubszinten a Fradiban versenyeztek, és Kubatov az FTC elnökeként nyilatkozott a Hír TV-nek a távozásukról.

„Elsősorban hazánknak veszteség. Szerintem ez egyetlen dolgon múlt, hogy a szövetségnek nem sikerült megegyezni az edzőjükkel. A Fradi mindent megtett, próbáltunk közbelépni, kommunikálni, de a szövetség úgy döntött, hogy az ő edzőjüket nem fizeti tovább. Nem mentem bele mélyebben, hogy mi ennek az oka, csak fájdalmas. Két nagyon jó gyerekről van szó” – mondta Kubatov, nem is annyira burkolt kritikát fogalmazva a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) felé, amelynek elnöke Kósa Lajos, a Fidesz egyik alelnöke.

November 8-án derült ki, hogy Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang országváltást kezdeményezett, és többé nem magyar színekben versenyez. A váltás előzménye, hogy az őket gyerekkoruk óta edző Csang Csing Lina távozik Magyarországról, akit Kína csábított át a válogatott élére, amivel a tréner legnagyobb álma vált valóra.

A Liu testvérek akkor válthatnak könnyen országot, ha kifizetik azt a mintegy 300 millió forintot, amit a szövetség igyekszik behajtani rajtuk az elmúlt három év felkészülési költségeinek összesítése után.